Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Snatch


Μεταφρασμένος Τίτλος: Η Αρπαχτή

Είδος:  Κωμική Περιπέτεια
Διάρκεια: 104’
Χρονολογία:  2000






  • Συντελεστές:


Director: Guy Ritchie
Writer: Guy Ritchie
Stars: Jason Statham, Brad Pitt, Benicio Del Toro

  • Πλοκή:


O Franky Four Fingers, γνωστός κλέφτης διαμαντιών, ολοκληρώνει στο Λονδίνο τα πάρε-δώσε για το τελευταίο του απόκτημα. Δυστυχώς, κάνει το μοιραίο λάθος: πέφτει στην παγίδα του σκοτώστρα, Boris The Blade. Στο μεταξύ, ο Τurkish και ο Τommy, δύο συνέταιροι στο... ανοργάνωτο έγκλημα, θέλουν να πιάσουν την καλή με έναν στημένο πυγμαχικό αγώνα. Λίγο πριν τον αγώνα, μένουν χωρίς παίκτη. Υπαίτιος, ο One-Punch Mickey, ιρλανδός τσιγγάνος που με μια μπουνιά μπορεί να σε στείλει στον άλλο κόσμο. Όταν, τελικά, ο Mickey δέχεται να παίξει εκείνος στον αγώνα, νομίζουν ότι το πρόβλημά τους λύθηκε, η περιπέτεια, όμως μόλις τότε αρχίζει.

  • Παραλειπόμενα:


Οι χαρακτήρες

One-Punch Mickey : Το καμαρι μιας ολοκληρης κοινοτητας Ιρλανδων τσιγγανων. Ειδικευεται στο γρονθοκοπημα. Μια μπουνια του αρκει για να στειλει τον αντιπαλο του στα επειγοντα περιστατικα η... στον αλλο κοσμο. Πληρωνεται σε... τροχοσπιτα!


Turkish & Tommy : Συνεταιροι στο... ανογρανωτο εγκλημα. O Turkish αγαπα το ρισκο. Ειναι κακοτυχος... Ο Tommy ειναι ολο λογια και καθολου μυαλο. Πιστευει πως ενα οπλο ειναι απαραιτητο στη δουλεια τους. Αλλα πως δουλευει το ρημαδι;


Franky Four Fingers : Αυτος που "τρεχει" την ολη φαση με το διαμαντι. Κανει τη ληστεια, κανονιζει το παρε-δωσε, αλλα εχει ενα βασικο προβλημα με το τζογο. Παθολογικο. Εως κακο για την υγεια του...

Vinny, Sol & Tyrone : Τριο αχρηστων. Ανεπιδεκτοι μαθησεως. Καταδικασμενοι να μεινουν για παντα μικρολωποδυτες. Μπλεκουν με ο,τι κατσει, αλλα εχουν μια εφεση στις ενοπλες ληστειες. Το σκυλι τους ελειπε.

Brick Top : η μεγαλυτερη λερα του East End. Διοργανωνει πουλημενους αγωνες πυγμαχιας. Το λες παρανομο... Εκτρεφει γουρουνια, γιατι ειναι ο καλυτερος τροπος να ξεφορτωθεις ενα πτωμα. Διαπιστωμενο!

Bullet-Tooth Tony : "Παιδι" για... προληψη. Γρηγορο πιστολι. Αν τον δειτε να χαμογελαει... δεν ειναι καλο. Το ατσαλι στα δοντια ειναι απο τις σφαιρες που εχει φαει!. Δε λεει να πεθανει. Πως λεμε... "δε μασαει";

Avi : Ο θειος απο την Αμερικη. Ο "μεγαλος". Οταν το διαμαντι δεν φτανει στα χερια του, υποχρεωνεται να "λυσει" το προβλημα πηγαινοντας ο ιδιος στην Αγγλια. Μισει την Αγγλια... για τον καιρο!

Boris the Blade : Πρωην πρακτωρ της KGB. Κανει εμποριο οπλων. Ενιοτε και πληρωμενος δολοφονος. Τον χαρακτηριζει το... οπλοστασιο του. Επιδεξια διπροσωπος, κανει τα παντα για να αποκτησει το περιφημο διαμαντι.

  • Κριτικές:



Όταν είδε ότι οι δύο καπνισμένες κάνες του πυροβολούσαν με επιτυχία, ο Guy Ritchie αποφάσισε να εξασφαλίσει μερικά τρανταχτά ονόματα (Brad Pitt, Benicio Del Toro), να περιπλέξει τις καταστάσεις και να ανεβάσει τις ταχύτητες, για να κινηθεί σε ακόμα πιο ταραντινικά μονοπάτια. Κλεπταποδόχοι, γκάνγκστερ, ξεδοντιάρηδες τσιγγάνοι, Ιρλανδοί απατεώνες, όλα απολαυστικά ανακατεμένα και «σπινταρισμένα» στην ταινία που με τον τίτλο της θα χαρακτήριζε άψογα τη μέχρι στιγμής καριέρα του Ritchie.

Δεν υπάρχουν σχόλια :