Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Donnie Brasco


Είδος:  Αστυνομική
Διάρκεια: 127’
Χρονολογία:  1997







  • Συντελεστές:


Director: Mike Newell
Writers: Joseph D. Pistone (book), Richard Woodley (book) |
Stars: Al Pacino, Johnny Depp, Michael Madsen

  • Πλοκή:


Ο «Ντόνι Μπράσκο» είναι ένας μυστικός πράκτορας του FBI, που αφήνει την οικογένεια του για να διεισδύσει στην μαφία ως ο «άνθρωπος κόσμημα». Γρήγορα, καταφέρνει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Λέφτι Ρουτζιέρο, ενός γηραλέου μαφιόζου κι αναπτύσσουν μια στενή, όσο κι επικίνδυνη, σχέση.

  • Παραλειπόμενα:


Η ταινία είναι βασισμένη σε αληθινή ιστορία.

  • Κριτικές:


Ο «Ντόνι Μπράσκο» είναι ένας μυστικός πράκτορας του FBI, που αφήνει την οικογένεια του για να διεισδύσει στη μαφία ως ο «άνθρωπος κόσμημα». Γρήγορα, καταφέρνει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Λέφτι Ρουτζιέρο, ενός γηραλέου μαφιόζου.


Η αληθινή ιστορία του Ντόνι Μπράσκο γράφτηκε σε βιβλίο από τον ίδιο (το όνομα του είναι Τζόζεφ Πιστόνε) και τον Ρίτσαρντ Γούντλεϊ, και μεταφέρθηκε σεναριακά από τον Πολ Ατανάσιο του «Quiz Show». Ο Μάικ Νιούελ δεν κάνει το λάθος να το δει ως ένα θρίλερ δράσης, αλλά ως ένα εσωτερικό θρίλερ, όπου τα συναισθήματα παίζουν πρωτεύοντα ρόλο και η αγωνία υπάρχει πάντα σε υπόγειο επίπεδο, κάτω από κάποιους εξαιρετικούς διαλόγους. Η ερμηνευτική αντιπαράθεση των Πατσίνο-Ντεπ είναι αξιοζήλευτη και υπό τις υποδείξεις του Νιούελ που ήθελε να αντιγράψει την πραότητα της αντίστοιχης «μονομαχίας» των Πατσίνο-Ντε Νίρο στην «Ένταση». Η ωμότητα υπάρχει σε κώδικες πεζοδρομίου, αλλά ελάχιστα, προς το τέλος, σε ανοιχτή βία. Πολύ καλή η Αν Χεκ σε δεύτερο ρόλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :