Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Love and Other Drugs


Είδος:  Κωμωδία, Αισθηματική
Διάρκεια: 113’
Χρονολογία:  2010







  • Συντελεστές:


Director: Edward Zwick
Writers: Charles Randolph (screenplay), Edward Zwick (screenplay) |
Stars: Jake Gyllenhaal, Anne Hathaway, Judy Greer |


  • Πλοκή:


Η Μάγκι είναι μια ελκυστική κοπέλα με ελεύθερο πνεύμα, που δεν αφήνει κανέναν - ή τίποτα - να την δεσμεύσει. Βρίσκει το ταίρι της στο πρόσωπο του Τζέιμι, του οποίου η έντονη γοητεία και σιγουριά τον έχουν βοηθήσει πολύ στις σχέσεις του με το άλλο φύλο, αλλά και στον ανελέητο κόσμο της πώλησης φαρμακευτικών προϊόντων. Το νεαρό ζευγάρι θα βρεθεί ξαφνικά υπό την επιρροή του απόλυτου "ναρκωτικού", που δεν είναι άλλο από τον έρωτα.

  • Κριτικές:


Ο συνδυασμός Ed Zwick με κομεντί μού τράβηξε άμεσα το ενδιαφέρον. Σκάβοντας, βέβαια, στις σινε-μνήμες μου, θυμήθηκα άλλες δύο περιπτώσεις που ο συνδυασμός αυτός είχε γίνει ταινία, με την πιο φρέσκια το 1992. Θυμήθηκα, επίσης, ότι και οι δύο αυτές περιπτώσεις έμπαζαν νερά. Το ίδιο συμβαίνει και στην παρούσα περίπτωση. Ο Zwick χάνει σκηνοθετική επαφή στα σημεία που τον έχουμε την περισσότερη ανάγκη. Δεν μπορεί να ξεμπερδέψει τον κωμικό με τον δραματικό χαρακτήρα και να δώσει ουσία στα πολλά καυστικά του αστεία. Ένα καμπανιστό πρόβλημα αφήγησης που έρχονται δύο άνθρωποι να το περισώσουν και να κάνουν την ταινία αρκετά διασκεδαστική.


Το ζευγάρι Jake Gyllenhaal-Anne Hathaway συμβιώνει επί της οθόνης με εξαιρετική άνεση και παραπέμπει σε παλιομοδίτικά ζευγάρια αλά 1960. Και οι δύο αποδίδουν εξαιρετικά ένα στόρι που είναι τόσο μονοδιάστατο κι ασύνδετο που θα κατάρρεε δίχως αυτούς. Πόσο μάλλον, που τόσοι σημαντικοί ηθοποιοί σε δεύτερους ρόλους κάνουν απλά παρέλαση ύπαρξης, παρά μπαίνουν με δυναμισμό στην πλοκή. Κι έτσι έχουμε το παράδοξο η ταινία να μπορεί να χτυπήσει βραβεία για τους πρωταγωνιστές της και Χρυσά Βατόμουρα για τη σκηνοθεσία και το σενάριο. Και μόνο από περιέργεια για το πώς μπορούν αυτά να συνυπάρξουν, θα άξιζε να το δείτε…

Δεν υπάρχουν σχόλια :