Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Along Came A Spider


Μεταφρασμένος τίτλος: Η μέθοδος της Αράχνης

Είδος:  Αστυνομικό, Θρίλερ
Διάρκεια: 104’
Χρονολογία: 2001





  • Συντελεστές:


Director: Lee Tamahori
Writers: James Patterson (novel), Marc Moss (screenplay)
Stars: Morgan Freeman, Michael Wincott, Monica Potter

  • Πλοκή:


Ο θάνατος της συνεργάτιδάς του έχει οδηγήσει τον Άλεξ Κρος σε πρόωρη συνταξιοδότηση. Ο διάσημος ντετέκτιβ, ψυχολόγος και συγγραφέας θα επανέλθει στην ενεργό δράση όταν ο απαγωγέας της κόρης ενός γερουσιαστή του αφήσει κάποια αποδεικτικά στοιχεία στο γραμματοκιβώτιό του. Ο ντετέκτιβ μαζί με μια πράκτορα των μυστικών υπηρεσιών ακολουθούν το μονοπάτι που τους υποδεικνύουν το ένστικτο τους και όσα στοιχεία διαθέτουν, αναζητώντας ταυτόχρονα με τη σύλληψη του δράστη τη δική τους εξιλέωση για τα λάθη του παρελθόντος.

  • Κριτική:


O Μorgan Freeman, με αυτήν την ταινία, επανέρχεται στον πιο ταιριαστό ρολό που έχει υποδυθεί στη μεγάλη οθόνη. Με μια δυνατή και αναπάντεχη έναρξη, η ταινία είναι ένα καλοξυρισμένο αστυνομικό θρίλερ ανατροπών που όχι απλώς βλέπεται ευχαρίστα αλλά καθηλώνει το ενδιαφέρον του θεατή σε μια πλοκή όλο εκπλήξεις, αγωνιά και ωραίους χαρακτήρες.

Από cast η ταινια τα πάει περίφημα, με τον Μorgan Freeman φυσικά να ξεχωρίζει. Κατά τα λοιπά, όλα λειτουργούν ιδιαίτερα ικανοποιητικά... η μουσική του βετεράνου Jerry Goldsmith ταιριάζει απόλυτα με τις κλιμακούμενες σκηνές, η πλοκή αρκετά έξυπνη (κάποια σημεία θα τα μαντέψετε, κάποια με τίποτα!) και η σκηνοθεσία του Lee Tomahari πολύ καλή.


Η νέα κινηματογραφική περίοδος ξεκίνησε με αρκετό ενδιαφέρον αν κρίνει κάνεις από αυτήν την ταινία, που δύσκολα θα σας απογοητεύσει. Εσείς που θέλετε να δείτε κάτι σοβαρό και συνάμα καλό έχετε μια πολύ δελεαστική πρόταση... να μπλεχτείτε στον ιστό της αράχνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :