Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Colors


Μεταφρασμένος τίτλος: Τα χρώματα της βίας

Είδος: Αστυνομική
Διάρκεια: 120’
Χρονολογία: 1988






  • Συντελεστές:


Director: Dennis Hopper
Writers: Michael Schiffer (screenplay), Michael Schiffer (story)
Stars: Sean Penn, Robert Duvall, Maria Conchita Alonso


  • Πλοκή:


Ένας έμπειρος αστυνόμος, ο Μπομπ Χότζες, αναλαμβάνει να εκπαιδεύσει τον νέο αστυνομικό Ντάνι ΜακΓκάβιν μέσα στην φωτιά του δρόμου. Όμως, οι δρόμοι των προαστίων του Λος Άντζελες είναι πολύ επικίνδυνοι, η βία είναι εκτός ελέγχου κι έχει σημασία το τι χρώμα ρούχα φοράει ο κακοποιός, ανάλογα με την συμμορία που ανήκει.

  • Κριτικές:


Ένας έμπειρος αστυνομικός κι ο νεαρός μαθητευόμενος του ξεχύνονται στους κακόφημους δρόμους του Λος Άντζελες, αποφασισμένοι να σταματήσουν τη δράση των βίαιων συμμοριών που λυμαίνονται την πόλη.


Αν και σειρές όπως τα «The Shield» και «LAPD» έχουν εξελίξει το concept, αυτό το παλαιότερο φιλμ έχει όλη την πληρότητα του είδους. Αμέτρητες συμμορίες που λυμαίνονται την πόλη, λίγη η αστυνομική δύναμη για να τα βγάλει πέρα, ένα συνολικό αίσθημα κούρασης κι απογοήτευσης και ένας βετεράνος της δίωξης που αρχικά αντιπαθεί τον άγουρο νέο partner που του φορτώνουν, μέχρι σταδιακά να του αναγνωρίσει και τα κότσια και το ήθος. Η σχέση τους από τη μια και η δύσκολη διαχείριση που έχουν να κάνουν (σε ψυχολογικό επίπεδο) και με το αστυνομικό σώμα αλλά και με τους αρχηγούς συμμοριών, ανεβάζουν τον ενδιαφέρον, φυσικά χάρη στην ερμηνεία των θαυμάσιων ηθοποιών Ρόμπερτ Ντιβάλ, Σον Πεν, αλλά και του Ντον Τσιντλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :